петък, 16 юли 2010 г.

алтернативен избор

Вероятно винаги го има, понякога отказвам да го видя, в момента всичко, което правя е да завивам до безкрайност по пресечките, табелите на които гласят "Алтернатива", "Алтернатива", "Алтернатива".
Днес видях момче с тениска, на която пише "Just do it" и си спомних за онзи лист, който през далечния октомври украси стената ми и през сякаш още по-далечния (но това е илюзия, мисля) април, беше накъсан. ( а после се оказа, че не е трябвало да бъде.)

Забрави хороскопите. ТУК е отговорът на всичките ти въпроси:

ДА.

НАПРАВИ ГО.


Лесно е да се каже, нали, но да направя какво? И, кой знае защо, отговорът отново вече съм си го давала. Хубавото е, че вече не очаквам и не хвърлям ези-тура много отдавна.
Лошото е, че, незнайно как, от следваща в сърцето си, се превърнах в следваща мимолетното: отговарям автоматично с "Да. Ще го направя" на всяка алтернатива, просто защото това, което наистина искам, го пропилях.
А сега? Улавям мига и си отивам. И нищо повече.

Няма вече пустини. Няма оазиси. Но нуждата от тях се чувства.

Албер Камю, разбира се.



Craftsmen habit by nailone

...колко глупав пост.

10 коментара:

  1. подновила си си блога и чак сега разбирам? о.О добре, че е блога на Ел о.О

    ОтговорИзтриване
  2. ми покрай всичко друго съм изключила да ти кажа xD ама не е голяма загуба ;ggg

    ОтговорИзтриване
  3. Съответния надпис Just do it и лого на спортна марка, която всички познаваме. Но въпросът е, че това "Просто го направи" носи смисъла на " не го мисли много, защото колкото повече го мислиш толкова по-трудно става и по-невъзможно изглежда, просто го направи!" Да, понякога просто трябва да направим нещо, да предприемем действие, да вземем решение без да му мислим много, защото мозъкът има свойството да хиперболизира в отрицателна посока.

    ОтговорИзтриване
  4. Просто го направи, или направи го, е като едно мото. Не е нужно да се колебаеш прекалено много като тръгнеш да постигаш нещо или като искаш нещо много силно, а просто да действаш пък каквото стане. Дори и след това да си разочарован, но поне ще знаеш и няма да се питаш ами ако ...бях го направила. Човек се учи дори и от грешките си или от грешките на другите. Но това не означава, че трябва човек да прави неща въпреки своите идеали, достойнства и его. Но понякога и аз искам просто да го направя, тогава се получават най-хубавите неща и емоции.Но както и ти завършваш своите думи ако се прекали"Няма вече пустини. Няма оазиси. Но нуждата от тях се чувства."

    ОтговорИзтриване
  5. самия живот е избор сам по-себе си; ние избираме как да живеем - смъртта е неизбежност - но живота си е избор - затова трябва да го направим - просто Just do it - живота е пред нас - нека направим хубав и щастлив нашият живот и живота на всички около нас

    ОтговорИзтриване
  6. Тази картина е малко зловеща, но като се изправим пред даден избор може би вътрешно сме така.Хубава статия.

    ОтговорИзтриване
  7. изборът по принцип означава алтернатива, имането на алтернатива е избор така че едното и другото се едно и също; напоседък обаче чуван термини като "един избор" което е извън всякаква логика защото двете думички по никакъв начин немогат да стоят една до друга и да бъда фраза

    ОтговорИзтриване
  8. Харесва ми това..."Вероятно винаги го има, понякога отказвам да го видя, в момента всичко, което правя е да завивам до безкрайност по пресечките, табелите на които гласят "Алтернатива", "Алтернатива", "Алтернатива"." показва как като се вкопчим в нещо започваме да го виждаме навсякъде около нас, дали в табели, блузи или по телевизията.Винаги има някакво решени , проблемите нали са за това, за да бъдат решавани. Блога ти е невероятен и ти пишеш страхотно,продължавай да ни радваш.

    ОтговорИзтриване
  9. Колко красиво пишеш със свой собствен стил и изразяване на емоциите......."... Хубавото е, че вече не очаквам и не хвърлям ези-тура много отдавна.
    Лошото е, че, незнайно как, от следваща в сърцето си, се превърнах в следваща мимолетното: отговарям автоматично с "Да. Ще го направя" на всяка алтернатива, просто защото това, което наистина искам, го пропилях. " в живота не бива да чакаш и да очакваш от никой нищо,, а само и единствено от себе си, пък ако някой ти даде нещо добре дошло.

    ОтговорИзтриване